Betalen kan voortaan met gsm

Banksys lanceert met de mobiele operatoren BASE, Mobistar en Proximus de beveiligde betaling via de gsm. Wie klant is bij een van de operatoren en een Bancontact/Mister Cash-bankkaart bezit, kan met zijn gsm betalen. Dat melden de vier bedrijven in een persbericht. De dienst is gebaseerd op de m-banxafe-technologie van Banksys die een beveiligde betaling garandeert. De gsm moet wel over een SIM-kaart met die technologie beschikken. Deze SIM-kaarten zijn in de winkels van de operatoren verkrijgbaar. Vervolgens moet de gsm aan de bankrekening worden gekoppeld. Inschrijven kan op http://www.m-banxafe.be.

De betalingstransactie verloopt als volgt: de handelaar stuurt een verzoek via zijn gsm, de klant ontvangt een sms en bevestigt zijn wens om te betalen via een geheime code. Vervolgens krijgen de klant en de handelaar beide een bevestigingsbericht van de transactie.

De dienst vereist geen abonnements- of aansluitingskosten. Elke verrichting kost de klant 25 eurocent (incl. BTW). De handelaar betaalt 49 eurocent (excl. BTW).

http://www.standaard.be

Geen reacties to “Betalen kan voortaan met gsm”

Plaats een reactie